05 APR 2024

Månadens tv-tips

Sport, bilresor, dejting, nostalgi och musik. Det sammanfattar premiärerna vi kommer se på tv i april. Mycket nöje!

Tv-nyheter i april

Bachelorette Sverige

I Bachelorette Sverige möter vi en kvinna med framgång i karriären men ännu inte funnit kärleken med stort k. I ett vackert semesterparadis får hon chansen att lära känna en grupp män och målet är att hitta någon att dela livet med. Varje vecka bjuder på såväl romantiska dejter som dramatiska rosceremonier där hon måste välja vilka beundrare som får fortsätta tävla om hennes hjärta.

Bachelorette Sverige hade premiär måndagen den 1 april kl. 21.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang. Programmet finns även i TV4 Play.

Rostiga roadtrips

Rostiga roadtrips
Rostiga roadtrips © Foto: Nils Toftenow/Tally-ho

Anders Ankan Johansson och Valle Westesson köper bilar för max 10 000 spänn och kör dem till platsen där de en gång byggdes.

Rostiga roadtrips har premiär på torsdag den 4 april kl. 20.30 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

EM-kval i fotboll (damer)

Under perioden april till juli är det dags för Sveriges damer att spela kvalmatcher till fotbolls-EM 2025 i Schweiz. Lottningen gjordes i början av mars och Sverige hamnade i grupp A3 tillsammans med Frankrike, England och Irland.

För att lyckas ta sig direkt till till EM-slutspelet behöver Sverige sluta som etta eller tvåa i sin kvalgrupp. Om Sverige slutar som trea eller fyra väntas playoff-matcher senare i år.

Sveriges EM-kvalsmatch på SVT 1

EM-kval fotboll damer
Sveriges Rusul Rosa Kafaji © Foto: Simon Hastegård/BILDBYRÅN

Fredag 5 april kl. 21.00: England – Sverige

Sveriges EM-kvalsmatch på TV12

Tisdag 9 april kl. 19.00: Sverige – Frankrike

Gift vid första ögonkastet - säsong 10

Gift vid första ögonkastet - säsong 10
GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET 2024 © Foto: Janne Danielsson/SVT

Ny säsong av programmet där ofrivilliga singlar matchas av sexologen Kalle Norwald och psykologerna Maria Farm, Fredric Bohm samt den nya experten Hana Jamali. Deltagarnas längtan efter kärlek är stor. Frågan är om de kommer kunna ge varandra det de behöver?

Gift vid första ögonkastet har premiär på måndag den 8 april kl. 20.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Sagan om ABBA

Sagan om ABBA
Sagan om ABBA © Foto: Alamy

En storslagen berättelse om ABBA:s viktigaste år, med hjälp av unikt material och intervjuer som legat begravda i arkiven under alla år. När ABBA vann Eurovision Song Contest för femtio år sedan blev det startskottet för en episk internationell karriär. Åren som följde gjorde ABBA till ett av världens största band, men innebar också en omtumlande tid för bandets medlemmar.

Sagan om ABBA har premiär på tisdag den 9 april kl. 21.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Tack för musiken

Tack för musiken
Niklas Strömstedt leder Tack för musiken med gäster. © Foto: Janne Danielsson/SVT

Niklas Strömstedt bjuder in åtta artister ur Sveriges absolut toppskikt, för att bjuda på massa bra musik och öppenhjärliga samtal. Artister som vi bland annat får se är Miss Li, Per Gessle och Miriam Bryant.

Tack för musiken har premiär på lördag den 13 april kl. 21.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Secrets in the Sand

Secret in the Sand

Öknar är ofta en bisak när det gäller klimatförändringar, men när de globala temperaturerna ökar är de bland de mest sårbara platserna på planeten. Våldsamma sandstormar och erosion omformar i allt högre grad jordens torra områden, och i takt med detta görs häpnadsväckande upptäckter.

Från försvunna forntida städer till mystiska geologiska formationer - Secrets in the Sand undersöker extraordinära kuriositeter som en gång gömdes i planetens öknar, bara för att äntligen avslöjas.

Secrets in the Sand har premiär på torsdag 18 april kl. 20.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium och Tv Premium Sport Stor samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Ancient Aliens

Under ledning av programledaren Giorgio Tsoukalos utforskar Ancient Aliens den kontroversiella teorin att utomjordingar har besökt jorden under miljontals år.

Från dinosauriernas tid till det forntida Egypten, från tidiga grottmålningar till fortsatta massobservationer i USA - varje avsnitt i denna succéserie från The HISTORY Channel ger ett historiskt djup till frågorna, spekulationerna, de provocerande kontroverserna, förstahandsberättelserna och de grundade teorierna kring denna urgamla debatt. Besökte intelligenta varelser från yttre rymden jorden för tusentals år sedan?

Ancient Aliens har premiär på tisdag 23 april kl. 20.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium och Tv Premium Sport Stor samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Masked Singer Sverige - pågår just nu

Världssuccén Masked Singer är tillbaka! Följ med när tolv välkända personer, gömda bakom sagolika masker, tävlar i en av de mest spektakulära sångtävlingarna någonsin. Vilka som döljer sig bakom kreationerna är upp till expertpanelen att klura ut. Programmet leds av David Hellenius och i panelen hittar vi som vanligt Nour El Refai, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw.

Masked Singer - säsong 4 pågår just nu på TV4. Se nya avsnitt på fredagar kl. 20.00. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang. Programmet finns även i TV4 Play.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.